Proč je výhodou prodej domů v Chorvatsku
Pobyt u moře v některé z teplejších oblastí, než je Balt, lákal již za socialismu mnoho rodin, které se snažily vycestovat alespoň do Jugoslávie, když už jim nebylo dopřáno navštívit Itálii nebo Francii. Sametová revoluce v roce 1989 pak již umožnila volný pohyb za hranice republiky všemi směry, byla zbourána Železná opona, a přesto někteří lidé zůstali věrni Jadranu a zemím bývalé Jugoslávie. Měli k tomu své důvody, protože tamní lokalita je pro dovolenkové pobyty velice příznivá, a mnohdy i zajímavější, než v zemích západní Evropy. Někteří si tu dokonce pořídili bydlení a vyměnili je za chladné středoevropské klima, anebo tu alespoň své apartmány pronajímali. Proč si vybrat zrovna Jadran a proč využít prodeje domu v Chorvatsku?
Příjemně v létě, zimy bez mrazů – v létě je na Jadranu báječně, to vám potvrdí kde kdo. Nemá zřejmě příliš velký význam popisovat, co vás tu čeká, a jak příjemné je procházet se podél pobřeží a nasávat zvláštní vzduch prosycený solí. Spíše se zaměříme na ostatní roční období. Velmi příznivé klima je tu i na jaře a na podzim, a to zejména na procházky a projížďky na kole, a v zimě tu neočekávejte žádné silné a kruté mrazy. Kdo se tu rozhodne žít natrvalo, bude mít nízké náklady na vytápění a méně starostí na silnicích i na chodnících, které nebudou kryté sněhovými závějemi.
Středomořská kuchyně – středomořské národy jsou zvyklé na specifickou kuchyni, kde převládají mořské ryby, olivový olej, těstoviny, kořeněné sýry, česnek, mangold, rajčata, papriky, brambory, lilek a další velmi zdravé suroviny pro vytváření masitých i bezmasých jídel. Zejména díky zelenině, ovoci a celozrnným obilovinám i některým luštěninám se jedná o zdravější alternativu stravování v porovnání s typickými staročeskými jídly, a tuto vítanou změnu můžeme doporučit každému z vás.